Tix.no

Forestillingsinfo
DET VA NÆRE PÅ

På sin 10. utgivelse "Det va nære på" får vi møte ei ny side av hele Norges spellemann Susanne Lundeng. På «Det va nære på» debuterer Susanne som tekstforfatter: «Det har tatt utrolig lang tid å bli komfortabel med egne ord. Fela, med si nordlandsdialekt, er likevel det bærende i musikken. Språk er til for å snakkes i nåtid, også gamle feledialekter. For noen er kanskje denne dialekten usynlig i låtene mine, men den er mitt faste holdepunkt for nye fortellinger, som låten "Nattmorran" med polsdansrytmen i
slåttemargen»

Musikken blir omtalt som drivende melankolsk, nedtonet, sår og stormfull. En harmonisk villskap som i kombinasjon med Susannes ekspressive og energiske sceneopptredener får publikum til å skjerpe sansene. De siste årene har Susanne gjort mange ulike sceneproduksjoner og endelig er hun klar for å turnère med band igjen med nytt materiale. Med seg har Susanne tre musikere som har fulgt henne lenge og det er Bjørn Andor Drage/tangenter, Arnfinn Bergrabb/trommer og Are Simonsen/lyd og elektronikk.

"Stemningene varierte fra melankolsk ettertenksomhet til fyrrig danselyst, og her er dynamikk i massevis. Susanne trakterer fela med autoritet både i stille nakne ballader og kraftigere utblåsninger"
-Avisa Nordland

Fiolinelever fra Færder kulturskole spiller i foajeen før konserten, akkompagnert av lærer Magnar Heimdal. Elevene er i alderen 9-12 år, og fremfører folkemusikk fra Vestfold og Nord-Norge.

Alle barn og unge i Færder kommune kan søke plass i kulturskolen. Man kan begynne på fiolin fra 4 års alder, og det krever ingen forhåndskunnskaper hos barn eller foresatte. For å søke plass, ring kulturskolen på 33402113 eller søk via www.faerderkommune.no