Tix.no

Forestillingsinfo

Grenland Friteater setter opp igjen årets store publikumssuksess under PIT 2019! 

Den store utendørs-forestillingen om Meierislaget i 1933, der vi følger streikende meieridamer, lokale ungdommer, politifolk og nysgjerrige tilskuere på Meieritorvet når det brutale Statspolitiet kommer til Porsgrunn, klare til å gå løs på folk med køllene hevet.

Menstadslaget er velkjent som den viktigste og mest voldelige konflikten i norsk arbeidslivs historie. Mindre kjent er Meierislaget, som var minst like politisk betent og like voldelig og som gikk for seg på og rundt Meieritorvet i Porsgrunn i begynnelsen av november 1933.

Forestillingen spilte for 9 utsolgte hus under PIT 2018. Til glede for gamle og nye gjester settes den opp igjen under PIT 2019!

«Kan åttifem år gammel arbeiderhistorie ha noe å si folk i dag? På Grenland Friteater er svaret et klart og rungende ja. «Meierislaget 1933» - om meieristreiken i Porsgrunn i 1933, med frampek mot nazismens inntog og mot norsk politis smertefulle dobbeltrolle under krigen - er underholdende politisk folkekomedie om et samfunns valgmuligheter.»  - Lillian Bikset, Dagbladet

(Les hele anmeldelsen her: https://www.dagbladet.no/kultur/melkeramp-og-brushoder/69882062)

Manus og regi: Tor Arne Ursin
Dramaturg: Jesper Halle
Komponist: Vidar Ytre-Arne
Lysdesign: Jean-Vincent Kerebel
Scenografi: Ragnhild Camilla Kristoffersen
Kostymer: Elisabeth Guttormsen, Guro Dale

Skuespillere: Anne-Sophie Erichsen, Geddy Aniksdal, Lena Barth Aarstad, Kjersti Posti Høgli, Lars Vik, Tobias Vik, Svend Erichsen, Hadle Lavold Reisæter, sangkoret Andante og veldig mange flere.

Musiker: Anette Röde Hagnell

Kjempesuksessen  Meierislaget 1933 spilles på nytt under PIT 2019!