Tix.no

Forestillingsinfo

Et internasjonalt stjernelag av musikere fra Serbia, Bulgaria, Norge, Polen, Spania og Bosnia møtes til glede for alle med sans for balkansk festmusikk og veloppdragent utagerende oppførsel til et kalas av folkemusikk inkorporert med elementer fra sine ulike kulturer med innslag fra jazz-, klassisk- og samtidsmusikk, alt med trøkk, fart og stor presisjon. Gjest på denne konserten er Synnøve Skjeldal.

Balkansk festmusikk

Hvem skulle tro at ærverdige Norges Musikkhøyskole skulle være arnestedet for viltre saker som dette?

Siden 2013 har The Kuraybers erobret ører og sinn til musikkelskere i forskjellige konstellasjoner har de samarbeidet andre store norske og internasjonale profiler. Sammen har de opptrådt på festivaler over hele Europa, bl.a. med Kringkastingsorkesteret på Telenor Arena, med Jelena Tomasevic i Jakobskirken, med Silje Nergaard på Festspillene i Bergen og besøkt de fleste etablerte scener i Norge.

I kveld stiller de på scenen i Peer Gynt-salen med Grenlands egen Gypsy Queen, Synnøve Skree Skjeldal.

 

The Kuraybers er

Daniel Lazar – fele
Almir Meskovic – akkordeon
Greg Miszczyszyn – akkordeon
Espen Wensaas – gitar
Bjørnar Kaldefoss Tveite – kontrabass
Ramon Figueras Alsius – trompet
Boris Iochev – trommer

Synnøve Skree Skjeldal

Synnøve Skree Skjeldal er en av Grenlands største profiler innen den øst-europeiske folkemusikken. Hun ga i 2015 ut sin første solo- plate, The Gypsy Queen Forti Vibrazioni, til gode kritikker. Albumet presenterer i sin helhet sigøynermelodier som Synnøve har stor lidenskap for og er et forrykende utgangspunkt for en stemningsfull konsert fylt av glede, lidenskap, melankoli og temperament!

Konserten arrangeres i samarbeid med Kulturkræsj Telemark

Peer Gynt-salen, småbord og salg fra bar