Tix.no

Forestillingsinfo

Den russiske Nasjonalballetten fra Moskva gjester oss igjen med det som regnes som balletten over alle balletter, nemlig Svanesjøen.

Et språk alle forstår

Opplev Svanesjøen med den følsomme musikken av Pjotr Tsjajkovskij, storslått dans, en magisk scene og overdådige kostymer. Den russiske oppsetningen formidler et emosjonelt uttrykk gjennom en produksjon satt sammen av musikk og dans i ett språk som alle forstår.

Ensemble i verdensklasse

Den russiske Nasjonalballetten fra Moskva med stjernesolister fra Bolsjoj-balletten høster verdensomspennende suksess, og er uten tvil et av de beste ensembler innen sin sjanger.

Handlingen

Svanesjøens Odette er besatt av ond magi; hun må leve som svane om dagen, om natten blir hun igjen et menneske. Hun kan bare bli «løslatt» hvis hun møter ekte kjærlighet. Prins Siegfried forelsker seg i den vakre Odette og sverger evig kjærlighet og hengivenhet.
Trollmannen Von Rothbart finner ut dette og har andre planer. Han tar med sin egen datter Odile på ball. Odile ser ut akkurat som Odette, bare at hun kler seg i svart mens Odette kler seg i hvitt. Siegfried tror Odile er Odette, og han sverger sin evige kjærlighet til henne for å bryte forbannelsen. Odette viser seg, og prinsen skjønner hvor feil han har tatt.

Forestillingen varer 2 timer og 10 minutter inkludert pause.

Sted: Dovregubbens hall