Tix.no

Forestillingsinfo

Reisen til Venezia har blitt en stor suksess for Grenland Friteater. Siden premieren på Ælvespeilet i 2016 har Bjørg Vik forestillingen vært fremført et utall ganger til stor glede for både anmeldere og publikum. 15. og 16. mars kan forestillingen igjen nytes på Ælvespeilet.

Reisen til Venezia er på samme tid et vemodig og humoristisk kammerspill om ekteparet Tellmann og deres fantasi-reiser – i sin egen stue! Opprinnelsen til forestillingen er slik: Ved siden av Bjørg Vik´s bolig i Furustadvegen i Porsgrunn, bodde det elskelig par; en pianolærer og en apoteker, Oddlaug og Sverre Winther Pedersen. En gang Bjørg Vik banket på hos dem ble hun møtt av en fullt påkledd Sverre i døren og da Bjørg spurte hvor de skulle reise så svarte han at - Nei, de var på farten de, akkurat nå var de langt oppe i Rondane.

Til det nystartede Intimteatret, skrev Bjørg Vik i 1992 Reisen til Venezia, sterkt inspirert av dette parets verdensomspennende reiser - i egen stue. For det mottok hun i 1993 Ibsenprisen.

Grenland Friteater karakteriserer stykket som en vemodig komedie, en hyllest til fantasien og den livslange kjærligheten.

"Stødig regissert av Geddy Aniksdal gir de oss øyeblikk der tårene presser seg fram i øyekroken, blandet med fiffig koreografert «oldingslapstick» som får latteren til å runge". Varden (Terningkast 5).

"En stillferdig hyllest til fantasien og den varige, seiglivede kjærligheten". Telemarksavisa (Terningkast 5).

Medvirkende:

Manus: Bjørg Vik
Regi: Geddy Aniksdal
Oskar Tellmann: Lars Vik
Edith Tellmann: Anne-Sophie Erichsen
Viviann Sunde: Lena Barth Aarstad
Kristoffer Karlsen: Joakim Dan Jørgensen
Kostymer: Guro Dale
Scenografi: Maria Løkken
Teknikk: Agnar Ribe
Produsent: Hans Petter Eliassen

I 2016 feiret Grenland Friteater 40 år, som landets eldste frie teatergruppe. Gjennom teaterets lange eksistens har det blitt produsert 154 premierer for mer enn 1,1 mil. publikummere i 35 land. Reisen til Venezia var Friteaterets jubileumsforestilling, med premiere under Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival juni 2016.