Tix.no

Forestillingsinfo

Tiden rundt den russiske revolusjonen i 1917 representerer kanskje den største frihetsdrømmen mennesket noensinne har hatt. En rettferdig verden var rett rundt hjørnet, mennesket skulle gå fra nødvendighetens til frihetens verden.

Demninger brast på alle områder. Arbeiderne skulle overta og styre fabrikkene, bøndene skulle overta jorden, kvinnene skulle bli frie, tilmed seksualiteten skulle være fri! Kunsten skulle revolusjoneres, og de russiske kunstnerne kom til å påvirke kunsten i resten av verden.

Majakovskij, Chagall og andre kunstnere sto midt i det. Det var revolusjon. Det var krig. Det kokte over alt, og sannheten endret seg hele tiden.

I Russland døde revolusjonen. Og ble til … diktatur. Og like mye som revolusjonstiden var overveldende og omstyrtende med sine store drømmer og frigjøringsprosjekter, ble reaksjonen – Stalintiden – et mareritt verden knapt hadde sett maken til.

En utrolig historie, som dessuten påvirket millioner av mennesker utenfor Sovjet i ti-årene som fulgte. Ikke minst Teater Albatross’ Robert Jakobsson, som hadde sin ungdom i Gøteborg på 60- og 70-tallet.

Av og med: Robert Jakobsson
Regi: Peter Jägbring og Robert Jakobsson
Scenografi: Åsa Lieberath
Komposisjon: Peter Jägbring (m.fl)

”Ett konstverk förklätt till teaterföreställning.» - Jan P Bordahl

«… hur konsten under den ryska revolutionen går från avantgardistisk möjlighet till mekanism att förtrycka folket. Det är en djärv men också brutalt sammanfattad iscensättning. (…) en mycket personlig, närmast schamanistisk rit där en man brottas med ett storslaget utopiskt experiment.» - Svenska Dagbladet