Tix.no

  • 15. okt - Kl. 19.00
  • 16. okt - Kl. 19.00
  • 17. okt - Kl. 19.00
Billettpris:kr 275
Forestillingsinfo

Glassmenasjeriet er et av verdens mest spilte teaterstykke, og med god grunn. Det ble skrevet i 1944 av Tennessee Williams og historien minner om Williams egen biografi. Fortellingen vikler ut Tom Wingfields poetiske tilbakeblikk på drømmer, livsløgner, tvangstrøyer og brustne illusjoner, og er en rørende historie om smerten ved å svikte dem man er mest glad i.

Glassmenasjeriet er fremdeles ubehagelig aktuelt i sitt innhold. Vi møter familien Wingfield, hvor moren Amanda hersker over sønnen Tom og hans lettere funksjonshemmede søster Laura. Den tidligere skjønnheten Amanda lever i en drøm, og hun har aldri klart å tilpasse seg en ny virkelighet etter å ha blitt forlatt av sin mann. På samme måte har datteren Laura flyktet inn i sin drømmeverden av små glassfigurer. Jim er gjesten, utsendingen fra virkeligheten utenfor som skaper bevegelse i denne familiens ulike drømmer. Tom er den eneste som tilslutt klarer å flykte fra dette illusjonsspillet av dagdrømmer og livsløgner. Men til hvilken pris?

Williams portrett av en familie i forfall og oppløsning skaper stor gjenkjennelse og er et varmt, poetisk og brutalt drama.

Regi: Anne Bjørkvik

Medvirkende: Wenche Jacobsen Liberg, Fredrik Wilhelm Schulze-Krogh, Heidrun Sangvik og Cato Andre Hagane