Tix.no

Forestillingsinfo

«Vi vokste opp med «gærne» fedre». Møt Lisa Marie og Anders som setter barn og unge som pårørende av psykisk syke, på dagsorden.
Lisa Marie og Anders byr på en sann og «usminka» fremstilling. De forteller om familiehemmeligheter de fleste holder tett om, men også de gode historiene om lyspunktene i de vanskelige situasjonene.

Foredragsholderne tar oss med inn i en ungdoms verden hvor usikkerhet, redsel, skam og ansvarsfølelse overtar for andre aktiviteter som hører ungdomstiden til. 


Tilhørerne vil få innsikt i belastningene med å ha en psykisk syk forelder, og hvordan dette kan påvirke ungdommers hverdag.
Her blir det eksempler på hvor irrasjonelt familier kan mobilisere for å få hverdagslivet til å «fungere».

Musikalsk bidrag
Lisa Marie og Anders har med seg på laget Ingrid Halle: sanger og komponist som nylig vendte hjem til Skien etter 10 år som musiker og artist på danske scener. Ingrid er utdannet ved Det jyske musikkonservatorium i Aalborg. Hun skriver om og formidler nære opplevelser og ekte følelser – om søken etter relasjoner og trygghet og om lengselen etter å være tilstede og i kontakt med seg selv. Musikken hennes har sterke elementer fra skandinaviske folketoner, farget av songwriter-tradisjonen og jazz.

Gratis inngang


In English:

World Mental Health Day (each year on the 10th of October) is a day for global mental health education, awareness and advocacy against social stigma.
Today, in Ibsenhuset, you can meet Lisa Marie and Andres who speak about the effect a psychical sick parent can have on a child and youth. Ingrid Halle serves beautiful music during the session.