Tix.no

Forestillingsinfo
Kastellet Kultursenter og Kilden Teater presenterer:

ST.VALENTIN – FRA LEGENDE TIL MUSIKAL

Hvor langt er du villig til å gå for det du tror på? Det er det sentrale spørsmålet i St. Valentin, sommerens store forestilling i Fjæreheia i Grimstad. Siden premieren fredag 27. juli har publikum fått oppleve en forrykende og engasjerende musikal på Norges flotteste utescene. Musikalen har også høstet lovord blant mange anmeldere:

«Dette en soleklar og stødig femmer» (Agderposten),

«Et storslått helhetsinntrykk i steinbruddet» (Grimstad Adressetidene),

«Spektakulært om kjærlighet og makt» (Fædrelandsvennen),

«Baardson og koreograf Christina Markhus har gjort god nytte av scenerommet. Dekorative opptrinn tar plassen i bruk» (Dagbladet).

Du har fortsatt muligheten til å få med deg musikalen, som spilles hver kveld til og med lørdag 4. august 2018. Velkommen til Fjæreheia!

Om musikalen:

St. Valentin er en produksjon av Kastellet Kultursenter AS i samarbeid med Kilden Teater og Konserthus. På scenen står totalt 87 medvirkende, profesjonelle skuespillere og unge lokale talenter side om side. Musikalen er lokalt forankret og skapt i Grimstad, og har tidligere blitt vist i Italia. Publikum tas med til antikkens Roma når Fjæreheia omskapes til Romas Forum Romanum. Her møter vi presten, legen og helgenlegenden Valentin. Han satte seg opp mot keiser Claudius II og måtte dermed lide martyrdøden. Hans siste brev før han ble henrettet er bakgrunnen for dagens valentinfeiring 14. februar.

Fjæreheia, med sitt storslagne og dramatiske uttrykk, er det perfekte stedet for fremføringen av den skjebnesvangre historien.
– Dette er en skikkelig god musikal som rommer romantikk og tragedie, sier regissør Bentein Baardson.
Musikken spenner fra rock til ballader, med innslag av gregoriansk sang. Med sceniske elementer får steinbruddet en visuell kraft og dynamikk ikke ulikt de antikke amfiteatrene i Italia. Det kan ikke beskrives, det må oppleves.

Varighet 1 time og 30 minutter uten pause.