Tix.no

  • Fra 27. juli
  • Til 04. august
  • 8 datoer
Billettpris:kr 215 - 575
Forestillingsinfo

Kastellet Kultursenter og Kilden Teater presenterer:

ST.VALENTIN – FRA LEGENDE TIL MUSIKAL

Fjæreheia omskapes til Romas Forum Romanum når Kastellet Kultursenter inviterer publikum til mektig musikk, drama og legender i sene kveldstimer. På scenen forenes profesjonelle skuespillere med unge lokale talenter i en forestilling som engasjerer og berører.

Musikalen tar publikum med til antikkens Roma og helgenlegenden om presten og legen Valentin. Han satte seg opp mot keiser Claudius II og måtte dermed lide martyrdøden. Hans siste brev før han ble henrettet er bakgrunnen for dagens valentinfeiring 14. februar.

Fjæreheia, med sitt storslagne og dramatiske uttrykk, er det perfekte stedet for fremføringen av den skjebnesvangre historien. Musikalen er lokalt forankret og skapt i Fjære, og er tidligere oppført tre ganger i Italia med kjente italienske scenekunstnere i hovedrollene.
– Dette er en skikkelig god musikal som rommer romantikk og tragedie. Jeg gleder meg, sier regissør Bentein Baardson.

Musikken i St. Valentin spenner fra rock til ballader, med innslag av gregoriansk sang. Med sceniske elementer vil steinbruddet få en visuell kraft og dynamikk i likhet med de antikke amfiteatrene som ble brukt under oppsetningene i Italia. Over 80 personer medvirker på scenen, og flere av de profesjonelle har begynt sine kunstneriske karrierer i nettopp Fjæreheia. Unge scenekunstnere og talenter medvirker også som statister, dansere og korister i dette store og spennende samarbeidet.

Varighet 1 time og 50 minutter.