Tix.no

Forestillingsinfo

Kilden Opera presenterer:

Tosca

Komponert av Giacomo Puccini. Librettoen er skrevet av Luigi Illica og Giuseppe Giacosa og er basert på det dramatiske skuespillet La Tosca av Victorien Sardou.

Hva er et menneskeliv verd i møte med makt, ære, begjær og hevn? Det ukrenkelige menneskets plass i en verden av forfølgelse, tortur og maktmisbruk tematiseres i Puccinis evig aktuelle drama. Sangerinnen Tosca og kunstneren Cavaradossi har et stormfullt og inderlig kjærlighetsforhold. Samtidig er despoten Scarpia besatt av Tosca, og er villig til å gjøre alt som står i sin makt for å få henne. Når det viser seg at Cavaradossi skjuler den politiske flyktningen Angelotti utnytter Scarpia muligheten til å få Tosca – om det så bare er for en kort stund.

Giacomo Puccini komponerte Tosca i perioden våren 1898 til oktober 1899, og den hadde urpremiere i januar 1900. Historien foregår i Roma i år 1800, hvor det Napolitanske kongedømmet styrte med knallhard hånd. Vi har flyttet historien til vår tid, og presenterer en moderne Tosca, i et historisk samarbeid mellom Kilden Opera, Nordnorsk Opera og Symfoniorkester (NOSO) og Opera Rogaland (OR), i et nasjonalt nybrottsarbeid som sørger for at publikum både i Nord, Sør og Vest vil få muligheten til å oppleve forestillingen.

1. akt ca. 50 min
pause 25 min
2. akt ca. 45 min
pause 25 min
3. akt ca. 30 min

Forestillingen varer 2 timer og 55 minutter.