Tix.no

Forestillingsinfo

Greg Niemczuk er en av de fremste yngre pianistene i Polen. Han er født i 1985 og gikk ut fra musikkakademi i Katowice med høyeste utmerkelse. Nå har pianisten hele verden som sitt virkefelt. Han har konsertert i de fleste europeiske land – likeledes Amerika, Asia, Afrika og Australia. 

I 2010 vant han 1. pris i den store Chopin-konkurransen i Warszawa og han blir nå betraktet som en av verdens fremste Chopin-tolkere. I januar 2013 vant han Carnegie Halls debutantpris i skarp konkurranse med mange av verdens fremste instrumentalister. I 12016 fikk han publikums-prisen under Busan Maru International Music Festival i Sør-Korea. 

Greg Niemczuk har allerede et stort internasjonalt navn. I sin korte karriere har han spilt med flere av verdens fremste symfoniorkestre. Han har spilt konserter i Norge hvert år siden 2010 og skal under denne vår-turnéen holde 15 konserter i Norge. 

I år er det 250 år siden Ludvig van Beethoven ble født og dette jubileet vil bli feiret over hele verden – også i Sola kommune! Og Greg Niemczuk vil naturligvis være med å markere denne giganten innen den klassiske musikken. Og han gjør det ved å hente fram en del av Beethovens mest kjente og mest populære verk for piano. 

Selv om Greg Niemczuk er mest kjent som Chopin-tolker elsker han å spille og tolke Beethoven. Og den store tyske komponisten har ikke minst en spesiell plass i Gregs hjerte. Han har f.eks. alle Beethovens pianokonserter på sitt repertoar.  

Greg Niemczuk får stadig større fotfeste i Norge. Overalt hvor han spiller blir han invitert tilbake. Hovedgrunnen er naturligvis at han er en så enestående begavet og dyktig pianist, men også fordi han er en så hyggelig gutt: vennlig, åpen, utadvendt, alltid smilende, begeistret, glad i mennesker, beskjeden og takknemlig for alt – elsket og høyt respektert hvor enn han kommer.

Varighet: ca 1 time og 30 minutter

Arrangør: Greg Niemczuk, i samarbeid med Sola kulturhus 

Vi ønsker at publikum skal føle seg trygge på våre arrangementer. Les mer om våre smitteverntiltak her.