Tix.no

Forestillingsinfo

Forestillingene er spilt inn på video og vises på storskjerm.

Om du ønsker å streame forestillingen går du inn på mkplay.no

SUSTAIN

Scenografi, kostymer, instrumenter – alt er laget av plast! 

Plast er en stor del av vår hverdag, men de siste årene har vi blitt langt mer bevisst på hvor skadelig vår overdrevne bruk av plast faktisk er. WWF melder at hvert minutt havner minst 15 tonn med plast i havet. Denne problematikken belyser Sustain på en innovativ og utforskende måte i en forestilling om, med og av plast. 

Komponistduoen Sagn (Jørn Lavoll og Bodil Lunde Rørtveit) har laget et musikalsk verk som tar for seg menneskets forhold til naturen. Sammen med det kunstneriske teamet har de utviklet en konsertforestilling som berører noen av de mest sentrale problemstillingene verden står ovenfor i dag. Temperaturen stiger, været blir stadig mer ekstremt og man tror at havet innen 2050 vil inneholde mer plast enn fisk.


Bodil Lunde Rørtveits mangfoldige stemme står sentralt, sammen med den allsidige perkusjonisten Terje Isungset. Forestillingen er uten ord, men likevel meningsbærende, sterk og nær. Scenerommet er inspirert av Chris Jordans bilder av fuglekadavre med plast i magen, og bygget opp av søppel og gjenbruksplast funnet i strandsonen, på byggeplasser, butikker og kunstnernes egne hjem. Dette danner også utgangspunktet for et unikt lydlandskap hvor musikerne jobber spontant og improvisatorisk slik at hver eneste fremføring får sitt helt særegne preg. Gjennom et auditivt og visuelt univers vender vi blikket mot oss selv, og ser hvordan vi som enkeltmennesker og samfunn sammen skaper en felles fremtid. 

“Jeg satt igjen med klump i halsen. Mest fordi det var så stort, vakkert og voldsomt, men også en klump av ubehag. Det var øyeblikk der de store plastflakene dalte ned over oss man ble grepet av skjønnheten for så å plutselig føle seg kvalt. Dette var det sterkeste med konsertforestillingen. Blandingen av behag og ubehag og hvordan det stadig vekslet.” Ane Skumsvoll, skuespiller ved Den Nationale Scene

«En vidunderlig innsenking i havet. En fortelling uten et eneste ord, som får oss til å kjenne på det tidløse i havets tilstand, og dens sårbarhet. For en produksjon!» Robin Garen Aaberg, komponist


MEDVIRKENDE:
Bodil Lunde Rørtveit komposisjon, konseptutvikling, vokal
Jørn Lavoll komposisjon, konseptutvikling, tubulum
Terje Isungset perkusjon
Annlaug Børsheim strengeinstrumenter, vokal
Magnus Brandseth blåseinstrumenter, vokal
Vibeke Flesland Havre konseptutvikling, regi, dramaturgi
Silje Sandodden Kise konseptutvikling, scenografi, instrumentdesign, kostymedesign
Thorolf Thuestad lyddesign, instrumentdesign
Silje Grimstad lysdesign
Hans Kristian Senneseth instrumentdesign, instrumentbygging
Even Kråkenes, scenografibygging
Hjørdis Steinsvik produksjon


INFLATABLE SPACE

NonStopFestivalen inviterer deg til verdensrommet 

Det er en glede å få Thaddeus Phillips tilbake til NonStopFestivalen. Sist han gjestet oss ble forestillingen «17 border crossings» mottatt med stor begeistring av publikum. Denne gangen tar han oss bokstavelig talt til nye høyder. 

Inflateable Space eller «Oppblåsbart verdensrom» er en oppsiktsvekkende forestilling som tar det uendelige verdensrommet til den intime scenen. Thaddeus Phillips, prisvinnende regissør, designer og utøvende kunstner, slår seg sammen med skuespiller Ean Sheehy. Sammen former de en samling av skreddersydd oppblåsbar natur som utvides, trekker seg sammen og kollapser når han utforsker universet med skapelse og ødeleggelse.

Inflateable Space er visuelt vakkert og forestillingen er nok det nærmeste de fleste av oss kommer en reise ut i verdensrommet, med en eventyrlig fornøyelse langs veien.

Med på laget er også den colombianske popstjernen Juan Gabriel Turbay som lager et sonisk landskap ved å bruke spor fra Voyager Golden Record.

Den Los Angeles- baserte videoartisten Spencer Sheridan byr på et lekent og stemningsfullt videodesign som gir stykket en større dybde enn vanlige teatralske konvensjoner. Drew Billau fra Opera Philadelphia lager et elegant design av lys og røyk. 

Inflateable Space er et lekent og dypt blikk på vår kultur, våre drømmer, vår fortid, nåtid og fremtid. 

Regi: Thaddeus Phillips

Skuespiller: Ean Sheehy

Musikk: Juan Gabriel Turbay

Videodesign: Spencer Sheridan

Lys- og røykdesign: Drew Billau

INFLATABLE SPACE was funded by the National Performance Network creation fund and developed in residency at the Kelly-Strahorn Theatre in Pittsburgh, Buntport Theatre in Denver and opened at the Colony Theatre in Miami produced and commissioned by the Miami Light Project. It played for 4 weeks as part of Assembly Festival’s program at the 2019 Edinburgh Fringe Festival.

Inflatables co-created with Creamos Inflatable Company in Bogota, Colombia.


LES MER OM SMITTEVERN OG DITT BESØK I MOSS KULTURHUS HER