Tix.no

Forestillingsinfo

En vil aldri møte personer med kjærlighetssorg på samme måte, etter å ha sett Ingvild Hogstads Heartbreak, skrev Varden etter urpremiere i februar 2018 og ga forestillingen terningkast 6!

Hva skjer i hjernen når hjertet blir knust? Burde vi heller si: jeg elsker deg av hele min hjerne? Det er nemlig der det verste marerittet utspiller seg.

Hogstad ønsket å se nærmere på forskningen, og da især nyere hjerneforskning, rundt denne tematikken ved å legge sin egen hjertesorg under lupen.

Heartbreak beveger seg i skjæringspunktet mellom fakta, forskning, kunst og private betroelser. Med utgangspunkt i hjerneforskning, i sosialpsykologisk forskning, i hardtslående tekster, i heftig musikk, i pinlige erfaringer, i humor, i videointervjuer med mennesker som deler sine erfaringer, og ikke minst i film og intervjuer fra forskningsmiljøet, er Heartbreak en performance lecture i et dokumentarisk landskap.

Forestillingen er produsert av Ingvild Hogstad, med støtte fra Spenn, Norsk Kulturråd, Fond for Lyd og Bilde og Skien Kommune. Heartbreak er en co-produksjon med Grenland Friteater.

Hennes første egne oppsetning er gjort i et godt samarbeid med regissør Anne-Sophie Erichsen. Sammen har de skapt et tett scenebilde, der Hogstad lett glir mellom betrakteren av medsørgende, historieforteller og dramatiserende av egne opplevelser – både gjennom dans, monolog og dikt.
– Varden (6 på terningen)

Ingvild Hogstads personlige teaterdokumentar «Heartbreak» berører hjertet og beriker hjernen. Du kan til og med risikere å få deg en god latter. I Anne-Sophie Erichsens regi har teaterdokumentaren blitt rocka og intens, med en fin blanding av alvor og humor, monolog og video.
– Telemarksavisa (5 på terningen)

Location: Ælvespeilet / Duration: 50m
Vis festivalkort i luke for rabatt!